Nyheter

Vad gör du i sommar, Christofer Öhrvall?

Christofer Öhrvall, pastor i Smyrna Göteborg.

– Jag åker båt, fiskar och badar med min familj.

År 2014 gick Christofer till final i TV4:s Grillmästarna. Grillning är för Christofer inte något säsongsbetonat, utan ett smidigt sätt att göra mat. Men lite extra blir det under sommaren.

– Grillning är för mig mer gemenskap än mat. Om man ska lyxa till det med en finmiddag, finns det risk för att det blir stelt, tänk konceptet med vita dukar och oxfilé. Men vid grillen blir det gemytligt. Och man slipper dessutom att diska stora grytor och kastruller, det räcker med att skrapa bort nästa gång man grillar.

Har du något grilltips?

– Köp det som håller på att gå ut eller har gått ut. Vi har blivit utrustade från vår Herre med förmåga att känna om saker luktar bra. Sedan är luffarstek med smör ett bra tips, det är ett saftigt kött som är billigare än ryggbiff. Fänkål är också gott att grilla.

Christofers sommartips är att om möjligt försöka gilla läget lite mer.

– Allt har sin tid, coronatider och inte coronatider. Det kommer andra tider.

Fler artiklar för dig