Nyheter

Vad gör du i sommar, Jonas Sandwall?

Jonas Sandwall, musiker.

– Det är ”svemester” i covid-tider, blandat med inspelningar av ny musik med mig själv och med Ravens & Doves. Jag har gjort en låt som heter Flyktingvisan som släpps under augusti men finns redan på YouTube som lyric video. Med Flyktingvisan försöker jag fånga upp det som rätt många människor går igenom i Europa, med att vi har ett rekordhögt tak på människor som blivit omlokaliserade och mottaganden som har ändrats. Men det är också en uppmuntran till alla som kämpar med konventioner och regler. Nytt med Ravens & Doves släpps också i höst.

Hur ser en bra sommardag ut för dig?

– Vi har förmånen att njuta av att vara hemmavid, vi bor rätt nära havet. Lyssna på vad barnen vill göra och försöka koppla bort oss från det uppkopplade samhället för att vara med varandra.

Har du någon låt som betyder extra mycket för dig under sommaren?

– Tom Pettys ”I want back down”, det är amerikansk rock när den är som bäst. Den funkar bra i läget som vi befinner oss i nu, när det är jobbigt att inte kunna vara nära riskgrupper och ha stora folksamlingar.

Fler artiklar för dig