Nyheter

Förundersökning mot Jonatan Alfvén nedlagd

Förundersökningen mot Jonatan Alfvén gällande förtal har lagts ned. Alfvén, som arbetar på hjälporganisationen Love and Hope, polisanmäldes efter att ha publicerat uppgifter på sin personliga Facebook-sida om en person som dömts för våldtäkt.

“Det var väldigt väntat att förundersökningen lades ned”, säger Jonatan Alfvén i en kort mejlkommentar till Dagen.

På sitt personliga Facebook-konto har Jonatan Alfvén under en tid publicerat namn och bilder på flera dömda sexualförbrytare som har förgripit sig på barn. I det aktuella fallet som ledde till polisanmälan, publicerade han förnamnet på den dömde våldtäktsmannen.

Dagen har tidigare rapporterat att Facebook vid några tillfällen har tagit bort hans inlägg om namngivna personer som dömts för sexualbrott.

“Jag anser att våldtäkt är ett brott som tillsammans med mord är de grövsta brotten i Sverige och att de båda brotten ska ha en konsekvens att samhället ska få information om det”, sa Jonatan Alfvén nyligen i ett skriftligt uttalande till Dagen om varför han väljer att publicera uppgifter på det sättet.


Fler artiklar för dig