13 april 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Dagen förstärker på debattredaktionen

Eva Skog blir ny debattredaktör.

Tidningen Dagen förstärker sin debattavdelning. Rasmus Troedsson får en friare roll som debattledare i webb-tv. Eva Skog blir ny debattredaktör med ansvar för åsiktsutbytet i papperstidningen och digitalt.

Felicia Ferreira, chefredaktör och vd, ser det som ett angeläget steg att kunna förstärka debatten.

– Vi är superglada för att Eva Skog nu kliver in. Hon har en gedigen erfarenhet som journalist och redaktör och dessutom specialistkompetens på det digitala området. Jag ser fram emot att hon får användning för sina kunskaper i debatten som förs på olika plattformar, säger Felicia Ferreira.

Eva Skog själv är redan i gång och ser nu fram emot att få ta sig an debatt- och insändartexter som är en betydelsefull del av åsiktsmaterialet i Dagen.

– Det känns otroligt spännande, utmanande och viktigt att kunna samtala om både högt och lågt, om sådant som är kontroversiellt och om sådant som engagerar, säger hon.

– Jag tror på ett öppet samtalsklimat där de bästa argumenten förs fram, men i respekt för att andra kan tycka annorlunda. Jag hoppas vi kan lyssna på varandra och ta vara på det som är gott, och på det sättet föra samtalet framåt, säger Eva Skog.

Hon hoppas att många vill göra sin röst hörd i Dagen och framhåller vikten av att kristna debattörer ges en plattform att delta i det offentliga samtalet, i det ganska sekulariserade land som Sverige är.

Rasmus Troedsson, som nyligen knöts till Dagen, kommer på frilansbasis fungera som programledare för en serie debattprogram i webb-tv på Dagen.se framöver. Här kommer politiker, kyrkliga företrädare, olika samhällsdebattörer med flera att bjudas in.

– Vi får nu möjligheten att växla upp kring webb-tv-debatten, som vi länge har önskat. Det finns många viktiga frågor att samtala om i gränslandet mellan kristen tro, religion och samhälle, säger Felicia Ferreira.

Thomas Österberg

Thomas Österberg är reporter och stf ansvarig utgivare på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter