09 maj 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Han går i mässa innan matcherna

Katoliken Joey O´Brien: Den kristna tron är en viktig del av mitt liv.


Inför mötet med Zlatan Ibrahimovics AC Milan gick Shamrock Rovers högerback Joey O´Brien i mässa.
– Jag går alltid i mässa innan matcherna, säger han.

I förra veckan mötte Joey O´Briens lag Shamrock Rovers italienska AC Milan i andra kvalomgången till Europa League. O´Brien mötte Zlatan Ibrahimovic i flera dueller.

I olika länder

AC Milan vann med 2-0 och innan matchen berättade Joey O´Brien för The Irish Catholic att han förberedde sig genom att gå i mässa i sin katolska församling i Dublin. Precis som han alltid gör.

– Jag har hunnit med ganska många mässor i olika kyrkor runt om världen, berättade han i en intervju i The Irish Catholic i november förra året.

Joey O´Brien debuterade i Bolton Wanderers i Premier League som 19-åring och har sedan dess även representerat Sheffield Wednesday och West Ham United. 34 år gammal talar han ut om sin kristna tro:

– Tron var en naturlig del av livet när jag växte upp och det har fortsatt så. Fotboll kan jag inte spela hela livet, men tron finns där alltid. Den kommer att vara viktigt för mig ända tills jag dör.

Mässa på bortaplan

Han berättar en episod från tiden i West Ham. Laget skulle möta Newcastle på bortaplan. Joey tog sig till en katolsk kyrka och prästen var irländare, precis som han själv.

– Jag kom i god tid, satte mig längst bak i kyrkan, men skilde ut mig, eftersom jag hade West Hams träningsoverall på mig. Alla andra i kyrkan var Newcastle-fans.

– Prästen kom och hälsade och under mässan skämtade han om att en West Ham-man var där, berättar Joey O´Brien.

Joey O´Brien har spelat i Shamrock Rovers sedan i januari 2018. Han har spelat fem landskamper för Irland.


Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter