Nyheter

Utbult talar för presidenter på Jerusalems bönefrukost

Roland Utbult talar i en video till Jerusalem Prayer Breakfast.


USA:s utrikesminister, flera presidenter, Billy Grahams dotter och svenske riksdagsledamoten Roland Utbult. Där har ni några av talarna på Jerusalems bönefrukost som i år även sänds digitalt.

Arrangemanget hölls första gången 2017 och främsta syftet är att samla inflytelserika ledare och politiker att be för fred över Jerusalem. I ledningen finns tidigare Knesset-ledamoten Robert Ilatov tillsammans med amerikanska kongressledamoten Michele Bachmann. Årets evenemang flyttades fram till 20-22 oktober då ledamöterna av det israeliska parlamentet Knesset precis återvänt till arbetet efter firandet av sukkot, den judiska lövhyddohögtiden.

Pandemisituationen har gjort att arrangörerna valt att sända årets evenemang digitalt och 70 nationer kommer att vara uppkopplade till Jerusalems bönefrukost. På talarlistan återfinns bland många andra den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo, presidenterna i Albanien, Honduras och Malawi, Ugandas första dam samt världspredikanten Billy Grahams dotter Anne Graham Lotz.

Också Roland Utbult fick en inbjudan att medverka vilket resulterade i en videohälsning där den svenske riksdagsledamoten håller ett kort tal och framför en hälsning till den israeliska regeringen och alla delegaterna som deltar i Jerusalem Prayer Breakfast (JPB).

– Mitt mest ärofyllda uppdrag hittills i den här rollen, säger Roland Utbult.

Filmen med hans tal kommer att sändas under onsdagen men Utbult uppger att han också kommer att publicera det på sin officiella Facebooksida. Videon är inspelad i och utanför riksdagshuset på Helgeandsholmen i Stockholm där Roland Utbult sedan tio år tillbaka har sin arbetsplats.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig