04 december 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Amerikansk missionärsson kidnappad i Niger

Fortfarande är händelseförloppet oklart, men myndigheterna i Niger har bekräftat kidnappningen.

Det var i en trädgård i utkanten av staden Massalata i södra Niger som sonen till en amerikansk missionär fördes bort, rapporterar CBS News. Myndigheterna har bekräftat att han är kidnappad, men utan att gå ut med namn, bara att han bott i landet i flera års tid.

Ingen grupp har tagit på sig ansvar för kidnappningen, men Niger har ett stort problem med säkerheten där ett flertal militanta grupper opererar inom landet. Vid flera tillfällen har liknande kidnappningar skett i regionen.

I början av oktober frigavs exempelvis den italienske missionären Pier Luigi Maccalli efter att i två år varit tillfångatagen av en lokal islamistgrupp. Han släpptes tillsammans med tre andra personer, en hjälparbetare, en turist och en politiker, som också suttit frihetsberövade under en längre tid.

---

Fakta: Niger

  • Niger är ett fattigt land i Västafrika som till största del består av öken.
  • Landet är instabilt med flera väpnade grupper som är aktiva.
  • Just nu har en amerikansk missionär kidnappats.

---

Jacob Zetterman

Jacob Zetterman är reporter på Dagen.

Fler artiklar