06 mars 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Bilden som visar Bibelns 63 000 korsreferenser

Micael Grenholm: Det här är en av de häftigaste bilderna jag har sett.

Bilden har tagits fram av programmeraren Chris Harrison och pastorn Christoph Römhild. Många delade bilden när teologen och pastorn Micael Grenholm lade ut den på sociala medier.

“De vita staplarna längst ned på bilden representerar varje bibelkapitel, från Första Mosebok till Uppenbarelseboken. Bågarna visar varje kapitel som citerar eller hänvisar till ett annat. Färgen beror på hur stort avstånd det är mellan dem”, skriver Micael Grenholm om bilden.

Micael Grenholm är pastor i husförsamlingen Mosaik, tillsammans med sin fru Sarah. Han sitter också i styrelsen för Svenska apologetiksällskapet, och har grundat hjälporganisationen Stefanushjälpen. Många känner honom genom bloggen Hela Pingsten, som är en av Sveriges största kristna bloggar.

Han skriver om bibelbilden: “Bibeln är skriven av 40 författare på tre kontinenter under en tidsperiod på över 1 500 år. Den är otroligt djup och komplex och har samtidigt ett tydligt, enhetligt budskap: Gud har skapat oss, älskar oss och sände Messias för att rädda oss!”


Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter