28 januari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Två döda av knivhugg i baptistkyrka i USA

Två personer dödades och flera skadades, då en man tog sig in i en kyrka i San José i Kalifornien med en kniv.

Enligt de preliminära uppgifter som kommer från USA har två personer knivhuggits till döds, ytterligare flera ska vara skadade, vissa allvarligt.

Fortfarande råder vissa oklarheter om vad som hänt i Grace Baptist Church i San José, en stad strax söder om San Fransisco.

Ingen gudstjänst

De som mördats tros vara hemlösa som fick komma in i kyrkan för att söka skydd från kylan under natten. Det pågick ingen gudstjänst eller något annat möte när dådet inträffade, vilket även bekräftats av polisen. I skrivande stund är gärningsmannen okänd och det är också oklart vilket motivet skulle ha varit.

Händelsen utlöste ett stort polispådrag.

Tidigare drabbat

USA har flera gånger tidigare drabbats av dödligt våld inne i kyrkor, men då har det skett med skjutvapen. Mest omtalat är masskjutningen i en kyrka Charlestone för fem år sedan, där nio personer sköts till döds. Motivet i det fallet var rasistiskt då det var en svart metodistkyrka som valts ut.

Men det är bara en i raden av attentat inne i kyrkolokaler, senast något liknande hände var i slutet av december förra året. Då sköts två personer ihjäl i en kyrka i Texas. Förövaren avled själv då han träffades i det fallet av en kula från kyrkans egen säkerhetsvakt.

Flera kyrkor har numera egna säkerhetsvakter i och med de många skjutningarna som skett i heliga rum.

---

Fakta: Attentat i kyrkor

Två personer avled efter ett attentat inne i en baptistkyrka i San José.

Kyrkan hade tagit in hemlösa som sökt skydd från kylan.

Attentatsmannen använde kniv, motivet är ännu oklart.

---

Jacob Zetterman

Jacob Zetterman är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter