Nyheter

Vad gör du i jul, Britta Hermansson?

“Jag firar julafton i Göteborg tillsammans med två nära vänner”

Britta Hermansson, författare, evangelist Equmeniakyrkan
Britta Hermansson är pastor och resande evangelist i Equmeniakyrkan.

– Jag brukar åka till min släkt i Dalarna, men i år blir jag kvar i Göteborg där jag bor. Jag är ledig i jul och julafton firar jag tillsammans med två nära vänner. Vi ska läsa julevangeliet tillsammans och verkligen försöka landa i bibeltexterna.

Känns det jobbigt med coronapandemin?

– Nej, det gäller att göra det bästa av den situation som är. Julevangeliet är ju samma som det alltid varit. Det ger hopp och framtidstro. Vi behöver påminna oss om att Jesus kom som en flykting. Ett utsatt barn som föddes i ett enkelt stall. Den stora berättelsen får vi aldrig glömma bort.

Har du lagat mycket julmat?

– Jag är inte så mycket för att laga mat till jul, men lite grönkål blir det nog. Jag bodde i Halland i flera år och där åt jag ofta grönkål vid jul. Annars är saffran min favorit. Det har blivit några lussebullar vid det här laget.

Och hur blir det med julklapparna?

– För egen del tänker jag att det är viktigt att ge till goda insatser i världen. Jag har inte köpt en massa klappar, men ska vara tomte i ett grannhus på julaftonskvällen. Vi får se om det blir några klappar där.

Något annat som du kommer att göra?

– Eftersom vi inte kan samlas i kyrkan kommer jag att titta på gudstjänster på tv och lyssna på vacker julmusik. Och även min egen församlings, Betlehemskyrkan i Göteborg, gudstjänster kommer jag att följa på Youtube.

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig