Nyheter

Webb-tv: Här läser Kronprinsessan julevangeliet i kyrkan på slottet

Kronprinsessan Victoria läser julevangeliet om Jesu födelse vid en julbön i Slottskyrkan.


Dagen har fått löfte att publicera ett filmklipp från andakten som hovet sänder ut till svenska folket under julaftonen. Förutom bibelläsningen med H.K.H Kronprinsessan Victoria medverkar även kyrkoherde Michael Bjerkhagen i Kungliga hovförsamlingen.

---

Julaftonsbön i Slottskyrkan

H.K.H. Kronprinsessan läser Julevangeliet. Musik: Emmy Köhlers “Nu tändas tusen juleljus”, Edvard Evers och Gustaf Nordqvists “Jul jul strålande jul”, “Dagen är kommen” av John Francis Wade. Musiken framförs av Slottskyrkans Vokalensemble, Arméns Musikkår, Hovsångerska Miah Persson, Hovorganist Mary Ljungquist, samt organist Ulf Norberg. Julbönen leds av Kungl. Hovförsamlingens pastor och kyrkoherde Michael Bjerkhagen.

På juldagen läser prinsessan Christina Fru Magnuson julberättelser vid krubban i SVT1 kl. 17.50. Programmet visas också den 27.12 i SVT1 kl. 17.45.

---

Fler artiklar för dig