17 september 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Equmenia vill nå unga i gamingvärlden

Anställer gamingkoordinator som ska möta ungdomar som tillbringar mycket tid med att spela datorspel

Den kristna ungdomsorganisationen Equmenia är på väg att anställa en gamingkoordinator.

Uppgiften blir att inspirera och möta ungdomar som tillbringar mycket tid med att spela datorspel. Men hur tjänsten mer i detalj ska utformas håller man på och arbetar med. Utgångspunkten är att det ska vara någon som kan hålla ihop och hjälpa till kring det som sker i Equmenias föreningar runt om i landet.

– Det här är superspännande. Gör man det på rätt sätt finns en enorm potential. Det är många människor som håller på med gaming och det är märkligt nog ganska outforskat, säger Equmenias generalsekreterare Carin Dernulf till tidningen Sändaren.

Ett svårt dilemma

En knäckfråga som diskuteras är vilka datorspel som organisationen ska uppmuntra ungdomar att spela. Många av de mest populära spelen innehåller våld och dödande och ligger inte i linje med Equmenias värdegrund. Det är ett dilemma som man vill fundera lite mer på.

– Det är svårt att veta var man drar gränsen och vad syftet är med olika spel. Men jag tänker att det är oerhört viktigt att ha diskussionen och fundera på vad vi vill, kan och ska uppmuntra till, säger Equmenias ordförande Ida Tonnvik.

Hon tror att förbud av spel inte är rätt väg att gå, men det är heller inte lämpligt att lyfta fram alla typer av spel. Det är en svår avvägning som behöver göras.

Till en början kommer tjänsten som gamingkoordinator att vara på 20 procent, men om arbetet växer kan tjänsten utökas framöver.

Equmenia är Equmeniakyrkans barn- och ungdomsförbund och har cirka 350 lokala föreningar med 15 000 medlemmar i Sverige. Medlemmarna är i åldern 6-25 år.

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter