Utrikes

Israel förlänger landsomfattande lockdown

Israels nationella lockdown förlängs i ett försök att bromsa spridningen av coronaviruset. Den nuvarande nedstängningen inleddes i slutet av december och är den tredje i ordningen under pandemin.

Förlängningen gäller till fredag morgon men regeringen ska träffas på onsdag för att diskutera huruvida restriktionerna bör gälla längre än så. Det råder dock politisk oenighet kring vilken väg framåt som är bäst för landet – som ska hålla ännu ett nyval i mars.

Israel, som har omkring nio miljoner invånare, registrerar fortfarande omkring 5 000 nya fall av covid-19 varje dag. Sammanlagt har landet närmare 620 000 fall, inklusive över 4 500 döda under pandemin. Men vaccineringen går också i snabb takt och myndigheterna hoppas att hela befolkningen över 16 år ska vara vaccinerad i slutet av mars.

Fler artiklar för dig