05 december 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Todd Bentley säger att han är på väg tillbaka

Den kontroversielle pastorn säger sig ha fått mandat av Gud att återvända till offentlig tjänst – pastorsgrupp mycket kritisk

Todd Bentley.
Den kontroversielle pastorn Todd Bentley säger att han fått uppenbarelser av Gud att återgå till offentlig tjänst. Men en grupp pastorer håller inte med utan menar att han fortfarande bör vara diskvalificerad från tjänst lång tid framöver.

För ett år sedan riktade en grupp pastorer i USA hård kritik mot Todd Bentley där de menade att han är olämplig att predika och leda en församling. Nu tar de till orda igen efter att Bentley gått ut med att han tänker göra comeback som förkunnare i offentligheten.

Todd Bentley, som blev internationellt känd 2008 när han ledde den så kallade Lakeland-väckelsen i Florida, säger att han upplevt en period av helande och upprättelse. Han berättar om personliga möten med Gud, och menar att han nu är beredd att komma tillbaka.

Personligt tilltal av Gud

Han refererar till en rad “möten med änglar” och personliga tilltal från Gud som ska ha inträffat sommaren 2020. Todd Bentley menar att detta har “förändrat mitt liv” och gjort honom övertygad om att Gud vill att han ska börja predika igen.

Enligt Bentley har Gud talat med honom om att detta bör ske i samband med hans 45-årsdag, som inföll den 10 januari i år, rapporterar Christian Post.

Men de pastorer som kritiserade honom för ett år sedan är inte lika övertygade. De anser att Bentley fortfarande bör hålla sig borta från alla plattformar där evangeliet predikas. I ett inlägg på Facebook skriver gruppens representant Michael Brown:

“Baserat på vår noggranna granskning … kan vi med en röst säga att Todd utan tvekan inte är lämplig att ha en ledarskapsroll eller arbeta i en församling i dag,”

Michael Brown skriver vidare att Todd Bentley inte slutat med den typ av handlingar som ledde till att han tvingades bort från rampljuset.

Planerar offentliga kampanjer

Bentley har under åren kritiserats bland annat för en våldsam predikostil och grova överdrifter kring helande. Pastorerna menar att han har en omoralisk livsstil på det sexuella området och sammanfattar sin ståndpunkt med att “vi ser inga tecken på sann, bestående ånger”.

Todd Bentley har dock stora planer och berättar att han arbetar på en ny podd och att han ska bygga en ny plattform för tv och medier. Han planerar också utåtriktade kampanjmöten i USA, Afrika, Europa och Asien.

Todd Bentley.

Han hävdar att Gud har gett honom ett nytt 25 år långt mandat med “fokus på skörden och nationerna”. Och han avser inte att vänta särskilt länge med att göra verklighet av allt detta. “Jag bad till Gud och uppfattar att Gud talade till mig i förtroende. Därför är jag redo att göra verklighet av detta i år”.

Pastorerna utesluter inte att Bentley någon gång i framtiden skulle kunna återvända i offentlig tjänst för Gud, men menar att han först måste upphöra med sin omoraliska livsstil, offentligt erkänner sin synd och ber dem han har sårat om förlåtelse.

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter