19 september 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Klipp från urspårat kyrkorådsmöte blev viralt

Ledamöterna förolämpade och skrek åt varandra att hålla tyst

Bild från kyrkorådsmöte i i Handforth.
Ett kyrkorådsmöte via Zoom urartade när ledamöterna bråkade och förolämpade varandra. Klippet har blivit viralt och har miljontals visningar på sociala medier.

Den 10 december förra året möttes kyrkorådet i Handforth utanför Manchester i England. Det började med ett gräl om vem som var mötets legitima ordförande och fortsatte i ett högt tonläge med en upprörd diskussion där ledamöterna tog heder och ära av varandra.

En ledamot blev blockerad från mötet och två personer argumenterade vem som var mötets legitima ordförande. Stämningen var hetsig och ledamöterna oense om det mesta. De turades om att käfta med varandra tills förvirringen var total.

“En skrattande hyena”

En av kyrkorådets ledamöter kallade en annan ledamot för “en skrattande hyena” medan en annan röt ilsket: “Håll käften! Du har inga befogenheter här!”. En ledamot uppmanades att läsa dagordningen innan denne uttalade sig mer under mötet.

Klippet som gjorde att kyrkorådsmötet blev världskänt har i skrivande stund 5,5 miljoner visningar på Twitter. Samtidigt har längre versioner lagts upp på Youtube där ett av dem just nu har närmare tre miljoner visningar.

Många har kommenterat händelsen och en är den brittiske komikern och programledaren Richard Osman, rapporterar Sky News. Osman har bland annat skrivit romanen “The Thursday Murder Club”.

“Jag har fullt upp med att få med Jackie Weaver i min uppföljare till The Thursday Murder Club”, skriver han på Twitter.

Jackie Weaver är en av huvudpersonerna i kyrkorådsmötet där totalt fjorton personer deltog.

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter