28 februari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Madeleine Hansson slutar som direktor på Pingst FFS

Pingstföreståndaren Daniel Alm: Under hennes tid har vi vuxit som församlingsrörelse

Efter sju år som högsta tjänsteman i den svenska pingströrelsen har Madeleine Hansson sagt upp sig som direktor för Pingst – Fria församlingar i samarbete.

– Sju år är en ganska lång tid och jag tror att man inte ska stanna för länge på den här posten. Därför har jag meddelat styrelsen att jag inte står till förfogande för en förlängning när mitt förordnade löper ut, säger Madeleine Hansson i ett pressmeddelande.

Hon tillträdde som direktor den 15 augusti 2014 och har sin bakgrund i näringslivet. Tomas Wilhelmson, ordförande i Pingsts styrelse beskriver henne som en person med ett stort engagemang som kommer att lämna ett tomrum efter sig. Och Pingsts föreståndare Daniel Alm tackar henne för allt hon bidragit med.

– Madeleine är en mycket omsorgsfull person och en arbetsam ledare som dragit ett tungt lass. Vi har under hennes tid hos Pingst kunnat expandera vår verksamhet och även fått se hur vi vuxit som församlingsrörelse, säger Daniel Alm.

Madeleine Hansson slutar sin tjänst den 15 augusti.Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter