21 april 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Eber, 90 år, delar ut Dagens påskbilaga till sina grannar

“Jag gör det lilla jag kan - instruktionen finns ju i Bibeln”

Dagens påskbilaga handlar om hoppet och uppståndelsen. Det tycker Eber Nyman, 90 år, är ett budskap som fler behöver få ta del av.

– Jag gör det lilla jag kan. Jag har inte så lång tjänstgöringstid kvar här på jorden, säger Eber som bestämt sig för att dela ut påskbilagan till alla sina grannar i Helsingborg.

Det är inte är första gången han delar med sig av det kristna budskapet till människor i sin närhet, och kanske inte sista heller.

– Jag har sålt kristna jultidningar och delat ut traktater ända sedan jag var barn. I julas delade jag ut Dagens julbilaga till alla grannar, berättar han för Dagen.

Tar hissen till grannarna

Eber har beställt ett 160-tal tidningar som han kommer att dela ut i de totalt 154 lägenheter som finns i den bostadsrättsförening i Helsingborg där han bor tillsammans med sin fru Gunnel.

– När jag var ung och sålde jultidningar cyklade jag runt i stan och på landet men numera bor vi i ett kvarter med flera trappuppgångar och många lägenheter. Så numera åker jag hissen upp och sedan går jag ner, säger han och får det att låta som en enkel match.

Eber skämtar om att det gäller att passa på, för “som 90-plussare vet man inte hur länge man lever”. Och han tycker inte att det han gör är märkvärdigt alls.

– Instruktionen finns ju i Bibeln, säger han på klingande skånska och låter hur pigg och spänstig som helst. Eber har för länge sedan insett faran att som pensionär bli sittande för mycket. Och han är tydlig med varför han gör en insats:

– Jag vill ge en hälsning till mina grannar om att det finns frälsning och en vägvisare till himmelens Gud som heter Jesus. Vid påsk passar det bra att förmedla lite hopp, säger han och lägger till:

– Inte minst nu under pandemin när många känner sig ensamma och mår psykiskt dåligt behövs lite extra uppmuntran. Och Bibelns budskap är uppmuntran.

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Dagens poddar