21 april 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Vetlanda i chock - kriscenter upprättat i kyrka

Vetlanda kommun har samlat krisledningen och kallat in posom-gruppen efter attacken på onsdagseftermiddagen. Kommunstyrelsens ordförande beskriver arbetet som tungt.
Kommunstyrelsen var samlad på onsdagseftermiddagen när uppgifterna om att något hänt började komma in.

- Men vi visste fortfarande inte vad och i vilken omfattning. Vi insåg ganska snart att det var något stort. Vi valde att klubba av mötet så fort det bara gick och försökte att samlas och få veta exakt vad som hade hänt, säger kommunalrådet Henrik Tvarnö.

Krisgrupper inkallade

När det framgick att det rörde sig om en “riktigt allvarlig händelse” kallades krisledningen ihop, liksom posom-gruppen, som står för psykiskt- och socialt omhändertagande. Denna grupp samlades och fanns tillhands i Missionskyrkan i Vetlanda.

Enligt Tvarnö har det inledande arbetet handlat om att få information om vad som egentligen hänt, vilket inte är det enklaste då både polis och sjukvård har fullt upp med utrednings- respektive vårdinsatser.

- Arbetet fortsätter (på torsdagen) med att samla in information och se vad vi kan göra från kommunens sida för att vara ett stöd för alla som behöver det, säger han.

Fler artiklar från Nyheter