21 april 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Fastekampanj tar fasta på pandemin

Biskop Johan Dalman uppmuntrar till att vara med och buda på Svenska kyrkans auktion på Tradera

Svenska kyrkan uppmanar till att buda på deras auktion på Tradera. Pengarna går till Act Svenska kyrkan och är en del i kyrkans årliga fasteinsamling.

– Ibland budar jag lite för mycket på nätet, men det är ju så kul!

Så inleder Strängnäs biskop Johan Dalman ett humoristiskt filmklipp på Act Svenska kyrkans Facebooksida. I filmklippet berättar han om missade köp på nätet, och slår ett slag för Svenska kyrkans fastekampanj.

Trendbrott för fattigdom

I år har den temat “Under samma himmel”, vilket anspelar på coronapandemin som påverkar alla människor på jordklotet. Och allra värst är situationen för de redan fattiga och utsatta.

Enligt Svenska kyrkan var 2020 året då extrem fattigdom ökade igen, efter att ha minskat stadigt under 22 år i rad. Upp emot 270 miljoner människor riskerar att hamna i akut hungersnöd.

Därför uppmanar Svenska kyrkan till att buda på deras auktion på Tradera under fasteperioden. Alla pengar går till Act Svenska kyrkan, som är Svenska kyrkans internationella arbete.

– Allt går att sälja på nätet! Skivor, böcker, snöskottning, tandemcyklar, tornuppstigningar, elgitarrer. Bara fantasin sätter gränser! slår biskop Johan Dalman fast i sitt energiska och entusiastiska inlägg.

Han har redan siktet inställt på “en kaffeservis” som lagts ut av “Antje, 55″ och kastar sig över tangenterna vid sin dator för att om möjligt hinna före en biskopskollega som besegrat honom vid tidigare auktioner.

– Den här gången ska jag vinna över Åke!

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter