Nyheter

Rasmus Troedsson ny talesperson för Mercy Ships

Skådespelaren och journalisten “berörd av uppdraget” att berätta om sjukhusfartyget.

Mercy Ships är världens största civila sjukhusfartyg, och drivs på kristen grund. I år fördubblas kapaciteten genom ett nytt fartyg, och samtidigt har Rasmus Troedsson utsetts till talesperson för organisationen.

– Jag känner mig så berörd av uppdraget att berätta om Mercy Ships och ska göra mitt allra bästa för att nå ut med berättelsen som den stora kärlek och medmänsklighet som hittills varit avgörande för närmare tre miljoner människor, säger Rasmus Troedsson i ett pressmeddelande.

50-tal länder

Mercy Ships grundades av Don och Deyon Stephens år 1978, och har sedan dess arbetat i mer än 55 utvecklingsländer. Besättningen utgörs av runt 2 000 volontärer från ett 50-tal länder, som arbetar ideellt. Ombord på fartyget utförs tusentals operationer och behandlingar. Mercy Ships verkar också för att långsiktigt förbättra och utveckla sjukvården i de länder som besöks.

Tidigare har organisationen samarbetat med UMU, men från 1986 inriktade man sig på att enbart arbeta med sjukvård. Från 2007 har arbetet utförts från fartyget Africa Mercy.

Rasmus Troedsson är journalist och skådespelare. Han slog igenom i serien “Vår tid är nu” som källarmästare Roos. Han har även medverkat i radions “Sommarprat” i P1.

Fler artiklar för dig