Nyheter

Pingstkyrka gav påskgåvor till vårdpersonal

Skövde Pingst delade ut presentkorgar på sjukhuset för att visa sitt stöd

Pandemin fortsätter att slita på vårdpersonalen. Det ville Skövde Pingst uppmärksamma med påskpresenter.
– Jag blev väldigt rörd, säger Sabina Kalabic, enhetschef på Skaraborgs sjukhus.

I över ett år har vårdpersonalen på Skaraborgs sjukhus arbetat hårt med att ta emot patienter under coronapandemin. Under de senaste veckorna har arbetet återigen intensifierats i takt med att smittspridningen tagit fart ännu en gång.

För att visa sitt stöd till vårdpersonalen bestämde sig pingstförsamlingen i Skövde för att åka upp till sjukhuset och dela ut korgar, fyllda med godis, frukt och andra godsaker. Syftet var att visa sitt stöd under pandemin och sprida hopp under påsken.

“När bakslag efter bakslag kommer tror vi att det är så viktigt att fortsätta bry oss och visa omtanke”, skriver församlingen.

“Blev rörd”

Reaktionen blev mycket positiv. När enhetscheferna Sabina Kalabic och Catarina Holmström kom ut och tog emot gåvorna var de fulla av tacksamhet.

– Jag blev väldigt rörd. Det är någon annan som också tänker på oss i den här svåra situationen, säger Sabina Kalabic till Skövde Nyheter.

Korgarna med frukt och godis skickades därefter vidare till personalen inne på sjukhuset, som inte kunde komma ut eftersom de var fullt upptagna med vårdarbetet.

– För vår del är det kul att kunna ge något sådant här till dem som arbetar ute på avdelningarna. Man blir glad av det, det är väldigt tacksamt, säger Catarina Holmström.

Ger påskblommor till äldre

Martin Larsson, pastor i pingst Skövde, var glad över att gåvorna uppskattades och menade att vårdpersonalen måste fortsätta att stöttas i en svår situation.

– Det känns fantastiskt att vi kan göra något, förutom att be. Att kunna visa vår uppskattning i den här svåra tiden. Personalen kämpar för att rädda andra och vi vill hedra dem i deras viktiga arbete, säger han till Skövde Nyheter.

Det är inte det enda initiativ som pingst i Skövde har tagit i påsk. Förutom korgarna till vårdpersonalen delar de även påskägg till omkring 60 behövande familjer och påskblommor till alla 70-plussare i församlingen, enligt pastor Martin Larsson.

---

Fakta: Pingstkyrkan i Skövde

  • Skövde Pingst startades redan 1912 och är en av Sveriges äldsta pingstförsamlingar.
  • Församlingen är också med i Hillsong Leadership Network.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig