13 maj 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Mando Diao-medlem ställer upp i kyrkovalet

Rockstjärnan meddelar att han vill ge tillbaka till samhället han kommer ifrån och dessutom att hans tro på Gud har blivit viktig för honom.

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-Demokraten. Norén säger att han inte vill stå bredvid och klaga på samhället, utan hellre vara med och påverka det.

Det var i samband med skivan “Infruset” från 2012 som Gustaf Norén började känna en längtan efter något annat.

– Min tro har alltid varit stark. Men då, när Mando Diao var som mest i ropet och med Gustaf Fröding vid min sida, Fröding och hemlängtan är ju den röda tråden på “Infruset”, kom en längtan i mig att få komma hem. En längtan starkare än någonsin tidigare. Men inte bara i fysisk bemärkelse, hem till rötterna i Borlänge och Kvarnsveden, utan hem i tron, till Gud, säger Gustaf Norén till tidningen.

Förutom att skriva och framföra musik med sin bror Viktor Norén jobbar Gustaf i dag som musiklärare i Borlänge.

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar