Nyheter

EFS årskonferens blir digital

EFS har årskonferens i Luleå. 2018.
Kulturens hus i Luleå.
I stället för att stråla samman i Kalmar kommer EFS årskonferens, mellan den 13 och 16 maj, att ske digitalt. Anledningen är så klart pandemin.

“Med rådande omständigheterna kommer vi som föregående år ha möjlighet att ses digitalt och öppnar inte upp konferensen för fysiskt besök.”

Så skriver EFS på sin hemsida där det konstateras att det inte är möjligt att samla rörelsen till årsmöte som planerat på grund av att coronapandemin ännu inte släppt greppet om vårt land.

Förhoppningen var att kunna träffas i Kalmar, men nu kommer man i stället sända konferensen från två olika platser, Kalmar och Uppsala, där deltagarna får koppla upp sig hemifrån.

Gäller även Salt

Samma sak gäller för ungdomsorganisationen Salt, som också kommer att samlas digitalt under den kommande helgen. Beskedet är långtifrån unikt, utan de flesta kristna konferenser och årsmöten som är inplanerade den närmaste tiden har alla alternativa lösningar då man inte kan träffas i större skaror.

Temat för EFS:s årskonferens är ett bibelord hämtat från Jesaja: “Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte?”

På konferensen kommer det att hållas gudstjänster, panelsamtal och seminarier. Medverkar gör bland annat Kerstin Oderhem, Anders-Petter Sjödin, Annahita Parsan, Johanna Björkman och Magnus Widholm.

---

Fakta: EFS

  • EFS är en väckelserörelse som verkar inom Svenska kyrkan.
  • Omkring 15 000 personer är medlemmar inom EFS, men nästan 45 000 personer tar del av verksamheten.
  • Man har verksamhet runt om i hela landet via 314 olika föreningar.
  • Ungdomsorganisationen heter Salt.
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig