Utrikes

Pastor efter Floyd-minnesdag: Vi vill se förändringar

Släktingar till George Floyd, vars död under ett polisingripande den 25 maj i fjol utlöste världsomfattande protester mot rasism och polisvåld, höll under söndagen en manifestation inför årsdagen av mordet.

Washington — Hundratals människor slöt upp och tågade tillsammans med Floyds anhöriga.

– Det har varit ett långt år. Det har ett smärtsamt år, sa Floyds syster Bridgett Floyd i ett tal inför folkmassan.

Bland talarna fanns även människorättsaktivisten och pastorn Al Sharpton, en av många som kräver krafttag mot rasism inom rättsväsendet.

– Vi vill se handling från Washington. Vi vill se förändringar i federal lagstiftning, sa Sharpton.

Den avskedade polisen Derek Chauvin tryckte inför filmande vittnen sitt knä mot den handfängslade och obeväpnade svarte Floyds hals i nästan nio och en halv minut. Chauvin fälldes för mordet tidigare i våras efter en flera veckor lång rättegång. Han kan nu få upp till 40 års fängelse. Straffet väntas fastslås i slutet av juni.

Fler artiklar för dig