Inrikes

V går vidare med misstroende mot Löfven

Vänsterpartiets ordförande Nooshi Dadgostar vill ha svar av statsminister Stefan Löfven (S) om att han släpper utredningsförslaget om fri hyressättning i nyproduktion. Arkivbild.
Vänsterpartiet saknar förtroende för statsminister Stefan Löfven när tidsfristen har passerat. V går vidare med sitt misstroendehot.

Kraven från V är att regeringen lägger utredningsförslaget om fri hyressättning i nyproduktion åt sidan eller inleder förhandlingar, där Hyresgästföreningen ingår. Annars går V vidare med att försöka väcka misstroende.

Strax innan fristen gick ut klockan 10 svarade regeringen på V-kraven med att bjuda in bostadsmarknadens parter för att diskutera de omdebatterade hyresförslagen.

– Regeringen har än så länge, när tidsfristen passerat, inte tillmötesgått våra krav, säger Nooshi Dadgostar på en pressträff.

Hon betonar att det är skillnad på samtal och riktiga förhandlingar.

Försöker få till misstroende

V går nu vidare och ska försöka få till ett misstroende mot regeringen med stöd av M och KD.

Justitieminister Morgan Johansson (S) försökte i en skriftlig kommentar till TT möta ett av V-kraven – det om förhandlingar med Hyresgästföreningen:

“Utredningen har gått på remiss. Vi kommer nu också att bjuda in parterna på bostadsmarknaden – Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och SABO – under remisstiden för att diskutera förslagen”, skriver Johansson.


Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig