28 oktober 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Tidigare pastorn Jakob Olofsgård får plats i riksdagen

Emma Carlsson Löfdahl lämnar sin plats som politisk vilde i riksdagen den 1 augusti och ersätts av tidigare pastorn Jakob Olofsgård (L), skriver Jönköpings-Posten.

Aftonbladet avslöjade i mars 2019 att Emma Carlsson Löfdahl, Liberalernas riksdagsledamot från Jönköpings län, hade hyrt sin makes bostad i Stockholm i andra hand samtidigt som hon begärde full bostadsersättning från riksdagen. I november samma år friades hon från brottsmisstankar.

I efterdyningarna av bostadsaffären valde Emma Carlsson Löfdahl att lämna Liberalerna, men behöll sin riksdagsplats som politisk vilde.

Om hon i stället hade valt att lämna riksdagen hade Jakob Olofsgård, som tidigare arbetade som pastor i Immanuelskyrkan i Jönköping, tagit hennes plats.

“Handlar det om att tjäna folket”

När Jakob Olofsgård intervjuades i P4 Jönköping i mars 2019 ville han inte beskriva det som att han hade blivit blåst på en riksdagsplats.

– Det är inte jag som äger den, det är väljarna som äger politiken genom att rösta och välja. Det är i så fall väljarna som blivit blåsta på riksdagsplatsen, sa han och tillade:

– Som politiker handlar det om att tjäna folket, inte tjäna på folket.

Nu, drygt två år senare, får han riksdagsplatsen.

På Facebook skriver Emma Carlsson Löfdahl bland annat att hon hade tänkt lämna över till sin ersättare vid årsskiftet, men att hon har haft svårt att motivera sig inför höstens öppnande av riksdagen efter att ha jobbat hemifrån under pandemin.

Tidningarnas  Telegrambyrå

TT

TT är Sveriges största nyhetsbyrå.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar