Nyheter

Nu kan du kommentera på Dagen.se

Kvinna skriver på en laptop. Bara hennes händer syns. Infälld bild på Felicia Ferreira.
Dagen vill gärna ta del av läsarnas åsikter om våra artiklar. Därför införs nu en ny funktion på Dagen.se, där du kan kommentera innehållet direkt på sajten.

– Vi kommer att använda en funktion som heter Ifrågasätt, som också används av många andra svenska tidningar, till exempel Dagens Nyheter, säger Jakob Ihfongård, digital redaktör på Dagen.

Ta chansen och gör din röst hörd! Tyck till om innehållet på Dagen.

– Vi gillar verkligen när våra läsare är engagerade i att tycka till och samtala om det journalistiska innehållet, säger Felicia Ferreira, chefredaktör på Dagen, som vill uppmuntra till en närmare dialog.

– På Dagen pratar vi mycket om hur vi får till kommentarsfält med hög kvalitet på samtal och debatt. Med den här nya tjänsten tror vi att vi skapar tryggare ramar för kommenterandet så att fler av våra läsare kan och vill komma till tals.

Går inte att kommentera anonymt

Viktigt att tänka på: när du kommenterar kan du inte vara anonym. Det går att redigera och ta bort en kommentar, men bara i fem minuter efter att du har publicerat den. Tanken med det är att uppmana till mer eftertanke om kommentarerna innan de publiceras, vilket leder till en bättre ton i kommentarsfältet.

– Vi är väldigt tacksamma för att Dagen har valt oss för att möjliggöra seriösa och konstruktiva dialoger med och mellan sina läsare. I och med lanseringen av läsarkommentarer ansluter sig Dagen till en växande skara tidningar som nu tillsammans arbetar för att flytta tillbaka läsarengagemanget till tidningarnas egna sidor, där det absolut hör hemma, säger Gustav Hjärn på Ifrågasätt.

Ifrågasätt tar själva hand om modereringen och finns på plats dygnet runt, men även Dagen har möjlighet att moderera kommentarer vid behov.

På öppna artiklar, som till exempel debatt och ledare, har alla med Bankid möjlighet att kommentera, efter att man skapat ett konto hos Ifrågasätt. Artiklar bakom vår betalvägg kan endast du som är prenumerant på Dagen kommentera.

Om du redan har ett konto hos Ifrågasätt kan du använda det även på Dagen.se.

---

Fakta: Så skapar du ett konto på Ifrågasätt

  • Klicka på Logga in/Skapa konto högst upp i kommentarsfältet.
Så loggar du in på Ifrågasätt
  • Du hittar kommentarsfältet nedanför artikelförfattarens namn, längst ner i texten.
  • Klicka på “Ny på Ifrågasätt? Skapa ett konto gratis!” och följ instruktionerna.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig