Nyheter

Präst kramades på begravning - riskerar få sparken

Engelska kyrkan har startat utredning mot en präst efter att han brutit mot coronarestriktioner

Charlie Boyle.
En präst i England har anklagats för att ha brutit mot coronarestriktionerna i tjänsten. En utredning har startats av Engelska kyrkan, själv menar han att han inte har gjort något fel. Enligt honom försöker kyrkan få honom att lämna sin tjänst och klagomålen om restriktionerna är bara ett medel för ändamålet.

Prästen, som heter Charlie Boyle, arbetar på All Saints’ Church i Poole, Dorset. Enligt kampanjgruppen Christian Concern, handlar klagomålen till Salisbury stift om ett flertal händelser inklusive ett framförande av sången Thine Be The Glory. Där menar de att han burit ett kors längs altargången. Han ska även ha kramat en människa på en begravning och gett en Bibel till någon.

Han kommenterar händelsen:

– Vet du vad? Jag skulle göra det igen. Det är en ofrivillig reaktion. Jag blir ledsen över att världen befinner sig i ett stadium där människor klagar bakom din rygg när du kramar någon. Motivationen bakom en kram är kärlek, säger han.

Under en gudstjänst som besöktes av 15 personer ska han även ha vägrat att bära mask – något han förklarar med att han är astmatiker och att det blir för tungt att andas med masken på.

Erbjöds att säga upp sig

– Det var knappt någon i kyrkan. Jag känner mig förvånad och ledsen över att de kan vara så småsinta. Och jag är chockad över att en av anklagelserna mot mig är att jag tagit med mig biblar till en kyrka, säger Charlie Boyle i en tv-intervju.

Charlie Boyle sa till brittiska tidningen The Mail att han redan avböjt ett erbjudande från Dorsets ärkebiskop om att själv säga upp sig, för att undvika en konfrontation med Engelska kyrkan.

– Det är deprimerande. Det är bara min tro som kommer att hjälpa mig att gå vidare och min övertygelse om att Gud har en bra och perfekt plan – en bättre plan för mig, sa han.

Han medger dock att en liten grupp i kyrkan har varit missnöjda med hans ledarskap. De har lämnat in andra klagomål sedan 2018.


Angelica S Molin

Angelica S Molin är reporter på tidningen Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig