Nyheter

DagenPlay | Kyrkovalets historiska resa

Vad innebar reformationen 1527 för dagens kyrkoval och vad ledde fram till att stat och kyrka skiljdes åt år 2000? Det tar Rasmus Troedsson reda på tillsammans med kyrkohistorikern Torbjörn Aronsson och Dagens ledarskribent Elisabeth Sandlund i första avsnittet av “Kyrkovalet 2021″.

I det första avsnittet av “Kyrkovalet 2021″ fokuseras det på den historiska resa som ledde fram till det som idag är kyrkovalet. Avsnittet tar sitt avstamp i Västerås riksdag 1527 och reformationen och landar sedan i år 2000 när Svenska kyrkan och staten skiljs åt.

Programmet görs i samarbete mellan tidningen Dagen och TBN Nordic.


---

Fakta: Kyrkovalet

  • Söndagen den 19 september är det kyrkoval.
  • Från och med måndagen den 6 september går det att rösta i kyrkovalet.
  • Förtidsröstningen pågår fram till valdagen, den 19 september.

---

Fler artiklar för dig