Nyheter

DagenPlay | Svenska kyrkan efter skilsmässan från staten

Vad innebar beslutet år 2000 att kyrkan skildes från staten, har detta lett fram till en självständig kyrka ? Fick vi en självständig kyrka som lever sitt liv på samma villkor som de andra frikyrkorna i Sverige?

I det andra avsnittet av “Inför kyrkovalet” 2021 möter Rasmus Troedsson kyrkohistorikern Torbjörn Aronsson och Dagens ledarskribent Elisabeth Sandlund. De tar sitt avstamp i år 2000 när Svenska kyrkan och staten skiljs åt och samtalar om politikens plats i kyrkan.

Programmet görs i samarbete mellan tidningen Dagen och TBN Nordic.

---

Fakta: Kyrkovalet

  • Söndagen den 19 september är det kyrkoval.
  • Från och med måndagen den 6 september går det att rösta i kyrkovalet.
  • Förtidsröstningen pågår fram till valdagen, den 19 september.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig