Inrikes

KD-ledarens husstrid över - rättegång ställs in

Ebba Busch får tillgång till det omstridda huset efter att parterna nått en förlikning.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch.

Den omtalade husstriden mellan KD-ledaren Ebba Busch och säljaren av huset ser nu ut att vara över, efter en förlikning. Därmed ställs den rättegång som snart skulle ha hållits in.

Uppsala — – Jag kan bekräfta att parterna i fredags träffade en överenskommelse som har getts in till tingsrätten för att stadfästas, säger Katrin Björklund, advokat och ombud för Busch, om den förlikning som Expressen var först att rapportera om.

– Den innebär att Ebba Busch har bättre rätt till fastigheten, enligt det avtal som skrevs under i augusti förra året, säger Björklund.

Hon framhåller att överenskommelsen också innebär att den rättegång som skulle ha hållits i frågan om några veckor ställs in. Hon vill inte gå in i detalj om vad överenskommelsen innehåller, mer än att mannen ges en viss dispositionsrätt till fastigheten, som ligger i närheten av en sjö utanför Uppsala.

Ebba Busch får nu köpebrevet och kan ansöka om lagfart.

Striden om huset har varit mycket uppmärksammad och parterna har också stundtals fört den inför öppen ridå.

Efter det att säljaren och Busch hade skrivit avtal om försäljningen ångrade sig mannen. Sedan dess har parterna stridit om affären. För Busch har det bland annat inneburit förtal av mannens ombud, hon skrev tidigare i år på ett strafföreläggande om grovt förtal och fick också betala skadestånd.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig