Nyheter

Hon är kreativ volontär på Pingst ledare

Alva Lindahl vill bygga församling - inte bara vara åskådare

Alva Lindahl är en av de många frivilligledarna ska delta i Pingst ledare i helgen.
22-åriga Alva Lindahl är en av de ideella ledare som deltar i Pingst ledare på lördag. Hon ska samtala om tron och den kreativa lusten att måla och sjunga. Volontärer av olika slag samlas på totalt 40-talet orter för att få nya verktyg i sitt ledarskap.

Alva Lindahl finns bland drygt 100 deltagare som ska mötas i Pingstkyrkan i Trollhättan. Hon är aktiv ungdoms-, konfirmations- och lovsångsledare i församlingen, och har varit med på Pingst ledare de senaste fyra åren. Ofta har en buss från Trollhättan åkt i väg till Jönköping för att träffa andra ledare från södra Sverige där.

Men i år blir det i stället fler och mindre samlingar över landet i spåren av pandemin. Alva Lindahl ska medverka i ett panelsamtal om den kristna tron och hur kreativiteten kan finnas i det karismatiska. Själv har hon gått en konst- och designlinje på Liljeholmens folkhögskola och tycker om att måla och illustrera – och exempelvis göra kalligrafer med bibelord. Hennes kreativitet tar sig också uttryck när hon sjunger och leder lovsång.

Vill förmedla Guds karaktär

– Jag tänker att Gud har lagt ner gåvan att vara kreativ på olika sätt i mig. Hur använder jag den för att människor ska se Gud i så fall? funderar Alva Lindahl.

– I lovsången vill jag leda församlingen i tillbedjan till Gud och skapa en plats där människor får utrymme att rikta sitt fokus till Gud. Jag vill förmedla Guds kärlek och Guds karaktär, säger hon.

Över huvud taget tänker hon mycket i bilder, berättar Alva Lindahl.

Halvbild: Alva Lindahl, är lovsångs- och ungdomsledare i Pingst Trollhättan.


Bygga i stället för att titta på

Just nu går hon ett år på pingströrelsens Bibelskola Väst i Göteborg och får undervisning om olika teman i Bibeln samt om hur den kristna tron och samhället påverkar varandra. Hon har också lovsång på schemat. Allt detta tar hon med sig

i sina ledaruppgifter i hemförsamlingen i Trollhättan.

Pingst ledare samlas i Umeå

– Det är spännande att få bygga församling och inte bara vara en åskådare som kommer på söndagarna. Gud är min trygghet, min frid och min hjälp. Jag vill ge vidare detta och få se ungdomar ta emot Jesus och rota sig i sin tro. Det känns bra att få vara en liten del i det, säger Alva Lindahl.

Jörgen Davidsson, pastor och föreståndare för Pingst Trollhättan, ser Pingst ledare som något av en upptakt efter pandemin, där församlingarna har kommit olika långt i att dra igång verksamheten igen. Till Trollhättan kommer deltagare från flera församlingar i regionen runt omkring.

---

Fakta: Pingst ledare

  • Arrangeras på ett 40-tal platser över hela landet lördag 13 november.
  • Är ett nätverk för utveckling av ledarskap bland ideella och anställda ledare i församlingarna.
  • Tema 2021: Karismatiken, kreativiteten, sundheten, ledarskapet.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig