Nyheter

Nils ”Einár” Grönberg begravdes i Katarina kyrka

[object Object]
Över 400 personer kom till Katarina kyrka i Stockholm för att ta farväl av artisten Nils Grönberg.

21 oktober chockades Sverige av det brutala mordet på rapartisten Nils Grönberg, eller Einár som han kallade sig. Ännu har ingen gärningsman hittats, men mordet kopplas till en av de pågående gängkonflikterna i Stockholm som skördat ett antal människoliv under de senaste åren.

I fredags begravdes Einár, som blev 19 år, i Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm. Över 400 personer samlades för att ta avsked. Förutom de nära anhöriga var också ett stort antal kollegor i musikbranschen var närvarande, som Sebastian Stakset. Stakset och Einár gjorde flera låtar tillsammans med titlar som “Be för mig” och “Mamma förlåt”.

På begravningen framfördes bland annat en tidigare osläppt låt av Einár. De samlade sjöng också psalm 217 – “Gud, för dig är allting klart” – under begravningsceremonin som förrättades av prästen Mary Philipson, skriver DN.

När beskedet om Einárs död kom strömmade det in reaktioner in från många håll. Sebastian Stakset var en av dem som hyllade honom men uttryckte också stor sorg över att ännu en ung person mördats.

“Jag är så förtvivlad över alla dessa föräldrar som måste begrava sina barn”, skrev han på Instagram.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig