Nyheter

Biskop Åke Bonnier ny ordförande för Sigtunastiftelsen

Skarabiskopen Åke Bonnier blir ny styrelseordförande för dialogarbetet mellan kyrka, kultur och samhälle inom Sigtunastiftelsen.

Åke Bonnier har tillträtt det nya uppdraget från årsskiftet, men känner arbetet vid Sigtunastiftelsen sedan tidigare genom att han har varit en del av styrelsen.

Den privata stiftelsen har sedan 1917 arbetat utifrån en kristen humanistisk värdegrund, och bedriver i dag verksamhet inom kultur, forskning samt hotell- och konferensverksamhet i Sigtuna. Samtidigt finns nära relationer med Svenska kyrkan. Åke Bonnier efterträder biskop Caroline Krook från Stockholms stift, som varit styrelseordförande sedan 2012.

– Jag är väldigt glad och hedrad, säger biskop Åke Bonnier i ett pressmeddelande.

Glad för kontinuitet

Sigtunastiftelsens direktor Alf Linderman uttrycker sin glädje över att ännu en biskop i Svenska kyrkan tar vid i uppdraget som ordförande.

– Det innebär kontinuitet, men samtidigt nya intryck då vi berikas av Åke Bonniers kompetens och erfarenheter, säger han.

Sigtunastiftelsens första ledare var Manfred Björkquist, en av förgrundsfigurerna i den så kallade ungkyrkorörelsen och senare biskop i Stockholm.

Fler artiklar för dig