Nyheter

Nya stjärnskottet avslöjar: Jag ville bli präst

Emmanuel Dennis i Watford har slagit igenom i Premier League och hyllas av tränaren

[object Object]
Han drömde om att bli präst, men blev professionell fotbollsspelare. Den här säsongen har Emmanuel Dennis slagit igenom på allvar i Watford i Premier League.

Watford köpte anfallaren för drygt 30 miljoner kronor i somras. En struntsumma jämfört med vad många andra spelare i den kalibern kostar. Men Emmanuel Dennis liv hade kunnat utspela sig i en predikstol snarare än på fotbollsplanen.

– Jag drömde aldrig om att bli professionell fotbollsspelare eftersom jag ville bli något annat. Jag ville bli präst, berättar 24-åringen som kommer från Nigeria, i en intervju med Sky Sports.

Från kristen familj

Kanske kan han ändå i sitt yrke som fotbollsproffs dela med sig av sin kristna tro till medspelare och fans. På frågan vad tron betyder för honom svarar Emmanuel Dennis:

– Jag växte upp i en familj där tron på Gud är stark. Som liten pojke gick jag till kyrkan och jag såg upp till prästen. Då som 13-14-åring tänkte jag att jag också ville bli präst.


Samtidigt gillade han, precis som många andra killar och tjejer, att spela fotboll, och märkte att han var ganska bra på det.

– Jag växte upp och spelade fotboll och många sa till mig att “du borde bli fotbollsspelare för du är riktigt duktig”. Men min familj tyckte att skolan var viktigare för mig. Men när jag blev större stöttade de mig i min fotbollssatsning, och här är jag nu, berättar han.

Spela för storklubb

Emmanuel Dennis är säsongens stjärnskott i engelska Premier League. På nitton matcher har han gjort 8 mål. Watfords tränare Claudio Ranieri är imponerad av nykomlingen:

– Han är mycket snabb, han gör mål och många assist. Om han fortsätter att utvecklas kan han en dag spela för någon av de riktigt stora klubbarna i världen, säger Ranieri.

I Watfords match mot Norwich på fredagen blev dock Emmanuel Dennis utvisad efter två gula kort. Hans andra utvisning i karriären.

Egentligen skulle Emmanuel Dennis ha spelat Afrikanska mästerskapen för Nigeria, som pågår just nu. Men Nigerias fotbollsförbund glömde meddela Watford i tid att de ville ha med honom i truppen. Och när de frågade sa London-klubben nej.

– Jag har pratat med honom. Visst ville han spela för sitt land, men han vill också hjälpa Watford. Jag accepterar den uppgörelsen mellan Watfords styrelse och Nigerias fotbollsförbund, säger Ranieri till Sky Sports.


Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig