Nyheter

Ersta Sköndal Bräcke högskola byter namn

Pionjär inom diakonin ger nytt namn åt högskolan

Ersta Sköndal Bräcke högskola har bytt namn till Marie Cederschiöld högskola. En av pionjärerna inom diakonin i Sverige ger nytt namn till utbildningen med värdegrund från kristen tradition i Stockholm och Göteborg.

Marie Cederschiöld (1815-1892) var den första föreståndarinnan för Diakonissanstalten i Stockholm, det som numera kallas Ersta Diakoni. Hon ledde både Ersta sjukhus och utbildningen av de första sjuksköterskorna i Sverige.

Enligt ett pressmeddelande från Marie Cecerschiöld högskola fick hon sin utbildning vid Kaiserwerth i Tyskland, precis som den världskända Florence Nightingale, en av pionjärerna inom modern sjukvård. Från och med i dag, måndag, genomförs namnbytet.

Marie Cederschiöld högskola utbildar cirka 1 700 studenter till sjuksköterskor, socionomer, kyrkomusiker och teologer och har sitt centrum på Södermalm i Stockholm. Campus Ersta och Campus Sköndal finns i Stockholm samt Campus Bräcke i Göteborg.


Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar