Nyheter

Kristne Aaron svenskt medaljhopp i Paralympics

Aaron Lindström är en av Sveriges bästa paraskidåkare - siktar på pallplats i Peking

Paralympics pågår för fullt i Peking – och ett av Sveriges stora medaljhopp heter Aaron Lindström. Han är en del av elitnätverket i Kristen idrottskontakt (Krik) och siktar på höga placeringar i alpin skidåkning.
– Genom att åka skidor kan jag visa att inget är omöjligt, säger han.

I fredags inleddes Paralympics i Peking i OS, dit världens bästa idrottare med funktionsnedsättning samlas vart fjärde år för att tävla i olympiska grenar. Sverige brukar göra bra ifrån sig i tävlingarna och förhoppningarna är stora inför årets upplaga, inte minst efter de framgångsrika spelen lite tidigare i vinter.

Ett av de stora medaljhoppen i årets svenska Paralympics-trupp är Aaron Lindström. Han är född i Skövde, men flyttade till Åre för att gå skidgymnasiet och satsa på karriären som utförsåkare. Han är också en del av elitnätverket i Krik – Kristen idrottskontakt. 2020 berättade han om sin tro i en intervju med Dagen.

– Min tro på Jesus är en stor drivkraft som verkligen fungerar som en bakgrund till det jag håller på med, sa han.

– Genom att åka skidor kan jag visa att inget är omöjligt. Det händer att människor hör av sig och tycker att jag gör något inspirerande och häftigt. Det är riktigt roligt, som ett kvitto på att man gör något bra.

Fick pris

Aaron Lindström, som föddes med en och en halv arm på grund av funktionsnedsättningen dysmeli, är bara 21 år, men har redan hunnit samla på sig en del rutin.

För fyra år sedan gjorde han sitt första Paralympics som 17-åring – då yngst i hela den svenska truppen – och blev sjua i super-G. Det ledde till att han året efter prisades av Radiosporten som Årets stjärnskott på Svenska Parasportgalan.

Den här gången är förhoppningen att det ska räcka hela vägen till medalj. I den första grenen under lördagen, störtloppet, hamnade han utanför pallplats, men de stora medaljchanserna kommer längre fram.

– Jag tror att mina största chanser finns i super-G där jag nådde en fjärdeplats vid VM i Lillehammer tidigare i vinter, säger han till Krik:s hemsida.

I intervjun berättar han återigen om hur hans tro hjälper honom i idrotten.

– Jesus är med mig 24/7. Oavsett om det är träning, tävling, prov eller när jag går i affären. Tron är alltid där och dessutom hjälper den mycket på tävlingar. Den ger en trygghet att Jesus tar hand om mig. Jag behöver inte frukta och det är väldigt skönt att veta, säger han.

---

Fakta: Aaron Lindström

  • Aaron Lindström är paraskidåkare i Paralympics som just nu pågår i Peking i Kina.
  • Född i Skövde 2000, men bor sedan några år i Åre där han kombinerar utförsåkning och universitetsstudier.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig