Nyheter

Dagen vill sprida hopp med påskbilaga

Tusentals ex redan beställda av församlingar och privatpersoner

Det är en mörk tid i Europa. Då vill Dagen peka på det kristna hoppet som gestaltas i påskens budskap. Inför påsken 2022 fortsätter man med den uppskattade bilagan PåskDagen.

De senaste åren har Dagens påskbilaga blivit ett uppskattat sätt för både församlingar och privatpersoner att nå ut med det kristna budskapet i sitt närområde. Under pandemin fyllde magasinet en viktig funktion när man inte kunde samlas fysiskt, men tidningen kunde också sprida hopp i en svår situation. På samma sätt är det nu, menar Dagens chefredaktör och vd Felicia Ferreira.

Felicia Ferreira, chefredaktör och VD för tidningen Dagen.

– Den senaste tiden har ingen av oss förskonats från påverkan utan drabbats på olika sätt. Pandemi, krig och förstörelse har krupit nära. Mitt i detta mörker kommer påsken med stort P och dess hoppfulla budskap som inte väjer för det onda och mörka men har något kraftfullt att säga oss i vår tid. Mitt i påskmat, tuppar och fjädrar finns ett budskap som är oerhört viktigt, livgivande och livsomvälvande. Det budskapet vill vi bidra till att förmedla, säger Felicia Ferreira.

Påsken på pedagogiskt vis

Redaktören Daniel Wistrand som ansvarar för innehållet instämmer och konstaterar att ambitionen är att PåskDagen ska ta läsaren med in i påskens dramatiska händelser och beskriva budskapet på ett pedagogiskt och engagerat sätt.

Daniel Wistrand, featureredaktör på Dagen.

– Vi hoppas att magasinet kan få människor att stanna upp och reflektera och kanske upptäcka det kristna budskapet på nytt eller för första gången. Tidningen innehåller starka intervjuer om människors väg till en personlig gudstro, undervisning om påsken, krönikor och mycket annat, säger Daniel Wistrand.

Den som vill beställa PåskDagen kan göra det genom ett formulär på Dagens hemsida eller via telefon. Sista beställningsdag är 20 mars 2022.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig