Nyheter

Konferens samlar Jesustörstande ungdomar i Huskvarna

En kombination av gudstjänst, lovsång och evangeliserande korsvandring definierar konferensen Tre dagars innehåll.
– Vi har höga förväntningar då vi vet att våra ungdomar har saknat att få träffas, säger projektledare Sofia Svensson.

Efter två års uppehåll på grund av pandemi anordnas återigen ungdomskonferensen Tre dagar under påskhelgen. Det är bland annat församlingen Kungsportskyrkan i Huskvarna som är arrangörer och förväntningarna är stora.

– Vi har höga förväntningar då vi vet att våra ungdomar har saknat att få träffas. Att få mötas och söka Gud tillsammans är något vi längtat efter, säger Sofia Svensson som är projektledare för konferensen.

Korsvandring

Då konferensen pågår under påskhelgen är det ett fullspäckat schema som gäller. Allt ifrån gudstjänster, lovsång och kvällsmöten till seminarium, workshops och en korsvandring ner till Huskvarna centrum. Sofia Svensson berättar att själva korsvandringen också kommer att vara ett missionsuppdrag i syfte att nå den lokala befolkningen med evangelium och påskens budskap.

– Det är många människor som inte riktigt vet innebörden av påsken och det vill vi verkligen få ut, säger Sofia Svensson.

En kombination av egen andlig påfyllnad samt evangelisation är alltså konferensens huvudfokus. Enligt Sara Svensson kommer denna konferens vara en plats där dessa ungdomar kan utrustas och tränas för att sedan ta med sig det hem i sitt vardagsliv.

– Vi vill fokusera på att ett liv med Jesus hemma i vardagen är minst lika viktigt som att ha starka möten på en konferens, avslutar Sofia Svensson.

---

Fakta: Tre dagar

  • Tre dagar 2022 är främst en ungdomskonferens som pågår under påskveckan i Huskvarna utanför Jönköping.
  • Efter två års fysiska uppehåll på grund av pandemin är det återigen dags för Tre dagars konferens. Under pandemin har konferensen anordnats digitalt.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig