Nyheter

Skoter störde kyrkogårdsfriden i Hortlax

“Det är helt klart kört här med vett och vilja”

Kyrkogården i Hortlax utanför Piteå fick ogästvänligt besök tidigare i veckan. En skoterförare körde då upp djupa spår över gravar och i minneslunden.

Det var på torsdagsmorgonen som kyrkogårdsförvaltningens personal upptäckte att det gick skoterspår tvärs över kyrkogården. Exakt när skadegörelsen inträffade är oklart, men enligt Piteå-Tidningen väcktes en person som sov i en av kyrkstugorna i närheten vid 04-tiden av ett högt motorljud som kan ha kommit från en skoter.

Kyrkogårdsvaktmästare Hans Lönnberg uppger även att det finns vittnesuppgifter om att en mörk skoter ska ha passerat i området. Och kyrkogårdschefen Peter Lundberg beskriver det inträffade som respektlöst.

– Det är helt klart kört här med vett och vilja, det handlar inte om något misstag, säger han till Piteå-Tidningen.

Peter Lundberg berättar vidare att även elkablar som ligger på marken för upptining av nya gravar har körts över. Tack och lov slets de dock inte med när skotern passerade – hade detta skett kunde skadorna ha blivit betydligt större.

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar