Nyheter

Missionsbåt seglade ambassadörer - och Löfven

Elida lade an i Stockholm inför israeliskt nationaldagsfirande

Förra veckan seglade den kristna evangelisationsbåten Elida in i Stockholm med sikte på en stor israelisk nationaldagsfest.
– Vi förde samtal med den israeliska ambassaden och fick då förfrågan om vi kunde arrangera en segling till vilken alla ambassadörer i Stockholm fått inbjudan, säger kapten Stefan Abrahamsson.

Båten Elida med besättning har haft fullt upp under Stockholmsbesöket. Det har varit seglingar flera dagar i rad och fest med celebert besök. På gästlistan fanns bland andra tidigare statsminister Stefan Löfvén och den tidigare finansministern Anders Borg.

Även en segling med inbjudna ambassadörer i Stockholm fanns med på det hektiska schemat.

– Vi förde samtal med den israeliska ambassaden och fick då förfrågan om vi kunde arrangera en segling där alla ambassadörer i hela Stockholm fått en inbjudan, Stefan Abrahamsson.

Planeringen av firandet gick snabbt, vilket innebar att Elidas ordinarie program fått planeras om. Båten åkte direkt från Spanien till Stockholm för att kunna fira nationaldagen.

Israelisk besättning

Förutom den svenska besättningen på Elida har kapten Stefan Abrahamsson även en israelisk besättningsman från Haifa vid namn Gabriel Confino med sig.

– Allt började med att jag fick i uppdrag att välkomna båten Elida 2018 när de seglade till Israel, säger Confino.

Han säger också att det var detta som ledde till att han lärde känna Stefan Abrahamsson, vilket resulterade i ett fortsatt samarbete med Elida.

---

Fakta: Båten Elida

  • Evangelisationsbåten Elida seglar ofta runt på somrarna och presenterar det kristna budskapet med sång och musik.
  • Båten anordnar också konfirmationsläger varje år med ett hundratal ungdomar från olika kyrkliga samfund.

---

Fler artiklar för dig