Nyheter

Ärkebiskop utestänger amerikanska talmannen från nattvarden

Nancy Pelosis stöd för aborträtten bakom beslutet.

[object Object]
Ärkebiskopen Salvatore Cordileone stoppar amerikanska talmannen Nancy Pelosi från att delta i Katolska kyrkans nattvard i San Francisco på grund av hennes abortstöd.

Det meddelade ärkebiskopen i fredags. Nancy Pelosi är inte tillåten att ta emot den heliga kommunionen i stiftet förrän hon offentligt har tagit tillbaka sitt stöd för den fria aborträtten, uppger Catholic news agency.

Ärkebiskop Cordileone har förklarat att hans beslut är “rent pastoralt och inte politiskt”. Det kom efter att Pelosi vid flera tillfällen tillbakavisat ärkebiskopens önskningar om att få diskutera abortstödet med henne, en fråga som just nu är på agendan i USA efter en läcka som säger att Högsta domstolen kan komma att riva upp den fria aborträtten.

Hängiven katolik

Pelosi har så här långt inte kommenterat det inträffade offentligt, men sa enligt Catholic news agency, i en intervju 2008 att det skulle vara “ett hårt slag” att förvägras nattvarden. Den demokratiska talmannen i representanthuset har beskrivits som en hängiven katolik.


Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig