Nyheter

Försökte få bussrabatt med gudomligt knep

En ovanlig förfrågan ledde till ett ovanligt svar - men inte till rabatterat busspris

Stadsbuss i Malmö.
Skånetrafiken svarade galant då en person ansåg sig ha rätt att få resa till rabatterat pris i egenskap av att vara “Guds barn”.

“Eftersom vi alla är Guds barn så kommer jag inte att köpa vuxenbiljett fler gånger.”

Det meddelandet kommer från Eliot, en person som vände sig direkt till Skånetrafiken på Facebook för att förklara sin något ovanliga personliga hållning till prissättningen i kollektivtrafiken. Varför enbart han skulle få rabatterat pris då vi alla är Guds barn förklarade han inte, däremot har hans gudomliga knep för att pressa priset på bussen fått spridning på sociala medier där flera har fått sig ett gott skratt.

Oväntat svar

Men det är inte bara Eliots fråga som folk reagerar på. Lika mycket handlar det om svaret från Skånetrafiken.

“Hej Eliot! Så fint att du känner dig trygg i din tro, men våra kontrollanter är mer intresserade kring hur många år du vandrat vid Guds sida”, inleder de sitt svar, signerat av medarbetaren Simon.

“Vet du med dig att dessa är 20 år eller fler så skulle jag rekommendera att du väljer vuxenbiljetten. Annars finns risken att du blir både sen till kallelse såväl som till nästa möte.”

Genuin konversation

Den korta och kärnfulla konversationen mellan Eliot och Skånetrafiken har klippts ut och har den senaste tiden spridits på sociala medier, exempelvis av teologen och den tidigare Dagen-medarbetaren Joel Halldorf som på Twitter kommenterar det hela med ordet “postsekulariteten”.

Skånetrafiken kan också bekräfta för Dagen att det här är ett genuint inlägg, skrivet den 19:e maj på deras Facebooksida.

Hur Eliot reagerar på Skånetrafikens teologiska hållning när det gäller biljettpriser är svårt att veta. Kanske någon biljettkontrollant i Malmö, Helsingborg eller Ystad inom kort kan berätta mer, för det är trots allt dem som Eliot slutligen måste övertyga när han sitter där med sin gudomligt subventionerade barnbiljett.

---

Fakta: Guds barn

  • Guds barn är ett begrepp som återfinns på många ställen i Bibeln.
  • Det är en bild som bland annat används av aposteln Paulus om den första kristna församlingen.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig