Nyheter

Dagen lanserar ny app – ska underlätta läsningen

“Vi ser att många gillar att läsa den tryckta tidningen digitalt”

Nu håller eDagen på att byta utseende och få nya smarta funktioner.
– Dagens digitala satsning fortsätter, det är där vi växer, säger Ann Jonsson, vice vd och chef för redaktionella intäkter.

Ambitionen har varit att skapa en app som gör det enklare för läsarna att navigera och att hitta artiklar som de är intresserade av, menar Ann Jonsson, och hon är nöjd med slutresultatet.

– Det ska vara enkelt att läsa våra nyheter, säger hon och nämner några fördelar med den nya appen.

Lansering av Dagen app

– Redan på startsidan finns den senaste månadens tidningar, det är bara att scrolla ned så ser du dem. Det går också att spara enskilda tidningar och artiklar och skriva ut, för den som vill. Och sudoku och korsord har fått en egen avdelning.

Ytterligare en förbättring med den nya appen är att de senaste dagarnas artiklar på Dagen.se syns direkt i appen, vilket gör det enkelt att följa nyhetsrapporteringen.

– Man kan alltså tillgodogöra sig det mesta och det senaste, säger Ann Jonsson.

Läsandet av digitaltidningen har ökat med cirka 40 procent sedan 2020 och antal öppningar är i snitt cirka 10 000 per utgåva.

– Vi ser att många gillar att läsa den tryckta tidningen digitalt och vi hoppas nu att läsarna uppskattar att vi utvecklar och förnyar.

Den nya appen kommer att lanseras under en period på några dagar vilket innebär att användarna får tillgång till appen vid olika tidpunkter. För alla prenumeranter som redan har tidningsappen räcker det att öppna den – om utseendet har förändrats och du uppmanas att logga in igen – så har den uppdaterade appen installerats. Om inte kommer appen att uppdateras snart.

Nya prenumeranter måste ladda ned appen från App store (Iphone-telefoner) eller Google Play (Android-telefoner).

Ann Jonsson, lansering av ny Dagen app

– I dag har Dagen fler digitala helkunder än papperstidningskunder, säger Ann Jonsson och tillägger att många av Dagens prenumeranter värdesätter digitaltidningen.

– Det är något som hela branschen har noterat: tidningsläsare uppskattar att någon har paketerat innehållet, att det finns en ordning precis som i papperstidningen.

Här finns mer information om appen: https://www.dagen.se/app/.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig