Nyheter

Real Madrid tog Champions league-bucklan till kyrkan

Ärkebiskop tackade fotbollsstjärnorna som tog med sig sina nyvunna pokaler till Madrids stora katedral

Det spanska fotbollslaget inledde sitt segerfirande efter Champions League-finalen i kyrkan, där de lade fram sina pokaler inför Madrids skyddshelgon, jungfrun av Almudena.

Spänningen höll i sig ända in i slutminuterna, men när domaren blåste av finalen i den prestigefyllda turneringen Champions League stod det klart att Real Madrid återigen var mästarlaget efter sin 1-0 seger mot Liverpool.

Matchen spelades i Paris och väl hemma i Madrid fick spelarna i söndags ta emot folkets jubel där segerparaden färdades fram genom den spanska huvudstadens gator. Förutom Champions League-bucklan bar fotbollsstjärnorna även med sig segerpokalen efter att ha tagit hem den spanska ligatiteln.

Hela denna folkfest började i kyrkan, där Real Madrid-spelarna hade med sig sina två nyvunna pokaler för att visa upp dem inför Madrids skyddshelgon jungfru Almudena, vilket är en medeltida framställning av Jesus moder, jungfru Maria.

Tacksam ärkebiskop

Flera av spelarna i det spanska laget är katoliker, men inte alla, ändå verkade det självklart för alla att sluta upp till detta event. En av lagets stora stjärnor, Karim Benzema, är exempelvis muslim, men var också med i kyrkan där de bland annat fick träffa ett prästerskap som med glädje deltog i gratulationerna och lät sig fotograferas med fotbollsmästarna.

– Jag tackar er av hela mitt hjärta för att ni har fört namnet Madrid till alla kontinenter, sa ärkebiskop Carlos Osoro till fotbollsspelarna, rapporterar Signum.

Trots att Spanien blir ett alltmer sekulariserat land tillhör det alltså fortfarande traditionen att fira sina fotbollsframgångar i kyrkan.

---

Fakta: Real Madrid

  • Real Madrid är ett av världens genom tiderna bästa fotbollslag.
  • I år vann de den prestigefyllda tävlingen Champions League, vilket var 13:e gången i klubbens historia, en framgång ingen annan klubb kan mäta sig med.
  • Segerparaden hölls i söndags, och inleddes i Almeduna-katedralen i Madrid.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig