Nyheter

Hillsong ger ut bibel på ukrainska

Andreas Nielsen: Finns stor efterfrågan hos Hillsong i Kiev och Lviv – och i Sverige

Hillsong Sverige ger ut en bibel på ukrainska som ska användas både i Sverige och i Hillsongs församlingar i Kiev och Lviv.

Den första sändningen med biblar på ukrainska kom från tryckeriet häromdagen. Det är en omarbetning av en bibel som Hillsong Sverige tidigare gett ut på svenska och engelska.

– Den är översatt på ett sätt så att även den som inte är van att läsa Bibeln ska förstå vad det handlar om, berättar pastor Andreas Nielsen i Hillsong Stockholm.

Trycks i 20 000 ex

Den innehåller också förord, tips på bibelverser, böner och annat som kan vara bra att veta för den som vill läsa Bibeln. Hittills har några tusen exemplar tryckts, och fler kommer att tryckas.

– Vi siktar på att trycka den i ungefär 20 000 exemplar. Behovet av biblar på ukrainska har ökat efter att ukrainska flyktingar sökt sig till Sverige på grund av kriget, berättar Andreas Nielsen för Dagen.

Biblar till mammor

I Hillsong Stockholm norra i Arlandastad har församlingen sedan en tid särskilda kvällssamlingar på onsdagar för ukrainare. Där kommer den ukrainska Bibeln till användning.

– Det brukar komma mellan 200 och 300 personer på dessa samlingar. Framför allt mammor och barn. Vi fikar, pysslar och samtalar och då känns det bra att kunna erbjuda en bibel på deras eget språk.

Kiev och Lviv

Enligt Andreas Nielsen är behovet dock som allra störst hos Hillsong i Ukraina, där det finns två församlingar, en Kiev och en i Lviv:

– Där i det krigshärjade landet finns en stor efterfrågan på biblar, och vi från Sverige vill gärna vara med och dra ett strå till stacken om vi kan.Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig