Nyheter

Högt tryck i starten på Nyhemsveckan

Fler besökare än före pandemin i inledningen av konferensen

NYHEM. Omkring 2 000 ungdomar på Nyhemsveckans ungdomskonferens – och närmare 500 husvagnar på campingen i starten av pingströrelsens sommarkonferens. Siffrorna är högre än före pandemin 2019.

Det har funnits en viss osäkerhet i luften inför årets Nyhemskonferens utanför Jönköping och Mullsjö. Hur många kommer att dyka upp bland tallarna? Detta efter två år av digitala gudstjänster från Nyhemsveckan, då i princip bara de medverkande, men inga besökare har kunnat vara på plats.

Men de första dagarna i fint väder har överträffat förväntningarna. Det rapporteras om fler besökare på ungdomskonferensens gudstjänster under helgen, fler campinggäster på plats i inledningen av midsommarveckan och fler matgäster som hittills blivit serverade än 2019.

Nyhemsveckan.

– I dagsläget har vi omkring 480 husvagnsekipage på plats. Men det finns fortfarande utrymme för fler under veckan, säger Andreas Andersson, ansvarig för login på campingen, medan de hela tiden tas emot nya gäster i receptionen på området.

Malin Hagenfors, ungdomspastor i Eskilstuna och ansvarig för Pingst Ungs ledningsteam på Nyhem, har sliten röst, men är lycklig när Dagen möter henne efter ungdomshelgen.

Nyhemsveckan.

– Det är en sådan glädje när unga människor bara strömmar in efter två år av pandemi. Det finns en sådan längtan och hunger att få samlas och få lovsjunga tillsammans och se att vi är många som vill leva för Gud. Vi ser ingen startsträcka.

1 700 unga kom under helgen fram för förbön, rapporterades det till stor glädje vid måndagsförmiddagens första välfyllda förmiddagsmöte då både barn och vuxna fyllde Nyhemshallen.

– Vi tror att Gud vill göra något nytt i varje ung människas liv. Vi lever i en tid präglad av både psykisk ohälsa, krig och kriminalitet – och mitt i detta finns våra ungdomar. Gud vill utrusta dem och använda dem mitt i den tid som nu är. Det är den ton vi har haft, säger Malin Hagenfors.

Hon framhåller att många av ungdomarna stannar kvar fram till midsommardagen, och har dagliga bibelstudier, nattmöten och andra aktiviteter, samtidigt som övriga generationer fyller på.

---

Fakta: Nyhemsveckan

  • Pingströrelsens årliga sommarkonferens som brukar samla 10 000 – 15 000 människor under midsommarveckan.
  • På området finns möjlighet till camping, bad, matservering samt seminarier och gudstjänster i Nyhemshallen.
  • Både familjefest och vecka då andlighet och kristen tro står i centrum.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig