Nyheter

Linda Bergling: Min predikan avbröts av polisen

Linda Berglings möte i Oslo slutade dramatiskt

Linda Bergling, pastor Arken
Sommar är tid för konferens, bön och bibeläsning. I alla fall för pastor Linda Bergling, grundare av församlingen Arken.

– Ända sedan jag startade min tjänst så är sommaren den tid då jag har en egen konferens, Mirakelfestivalen, och sedan reser på kallelser, går in i en intensiv, stilla, böneperiod och ofta skriver en bok. Dessutom så läser jag in en ny bibel, om jag får möjlighet.

Har du något särskilt sommarminne?

– I början av 1980-talet var jag ofta på resa i Norge och besökte Oslo Kristne Senter. En gång i mitten av 1980-talet var jag på ett möte med den store evangelisten Reinhard Bonnke, som är död nu, berättar Linda Bergling.

– Jag var nog lite nervös. Men jag kom i predikandet och flödade som bäst i den helige Ande när polisen rusade in och skrek att det var ett bombhot och att lokalen måste utrymmas.

– Jag fick avsluta min predikan i största hast, och det var ju lite snopet. Men något verkligt bombhot tror jag inte att det var.

Är du ofta i Norge nu?

– Under flera år reste jag framför allt runt i andra länder. Nu har jag åter en stark kärlek till Norge, och har varit där fyra gånger sedan pandemin tog slut.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig