Nyheter

På Hönö får unga grilla bibelstudiehållaren

Viktigt att erbjuda forum för frågor, menar pastorn Sara Spencer

Efter varje bibelstudium på Hönökonferensen får unga vuxna chansen att ställa sina frågor till bibelstudiehållaren.
– Många har en tro som bygger på några favoritverser, men som ung vuxen behöver man få chansen att upptäcka hela Skriften, säger pastorn Sara Spencer.

I den stora möteshallen hålls Hönökonferensens bibelstudier varje dag den här veckan. En av konferensens nyheter i år är att unga vuxna mellan 18 och 35 år efter bibelstudierna får möjlighet att “grilla” bibelstudiehållarna med de frågor som dykt upp under passet.

Sara Spencer, pastor och föreståndare för Östadkullebygdens frikyrkoförsamling, turas om med Stefan Gustavsson, teolog och direktor för Apologia, att hålla i bibelstudierna på temat “Blicken på Jesus”, som också är hela konferensens tema.

Sara Spencer, pastor och föreståndare för Östadkullebygdens frikyrkoförsamling. Efter bibelstudierna på Hönökonferensen får unga vuxna följa med till Hönö missionskyrkas biosalong för en frågestund.

– Ibland kan det låta jobbigt att vara kristen. Behöver man göra uppoffringar? Det är viktigt att erbjuda forum för den typen av frågor, säger Sara Spencer och lägger till:

– Häromdagen kom en fråga om att det låter ganska tufft att bära sitt kors, som Jesus säger att vi ska göra när vi följer honom. Jag tror att det är viktigt att vi som är äldre i tron då pekar på vem Jesus är. Det är först när man upptäcker vem han verkligen är, som det framstår som rimligt att överlåta sig fullt ut till honom.

Bygger på favoritverser

Generellt märker Sara Spencer att unga vuxna i kyrkan ofta har funderingar kring vad ett liv i Kristi efterföljelse i praktiken kan innebära. Frågorna kan handla om hur man odlar goda andliga vanor, eller vad Bibelns budskap egentligen är i en viss fråga.

– Många har en tro som bygger på några favoritverser, men som ung vuxen behöver man få chansen att upptäcka hela Skriften. Det hoppas jag att bibelstudierna och frågestunderna här på Hönö ska bidra till, säger Sara Spencer.

Undersöka Klagovisorna

Under sina bibelstudiepass undervisar hon utifrån sex olika bibelböcker: två av evangelierna, två av breven i Nya testamentet, en av profetböckerna i Gamla testamentet – och Klagovisorna.

– Jesus säger själv att Skriften vittnar om honom. Jag tycker det är fint att gå in i en gammaltestamentlig bok som Klagovisorna och undersöka hur den kan hjälpa oss att lära känna Jesus, säger hon.

Hönökonferensen hålls i år för första gången i en lagerhall som Hönö missionskyrka hyr under veckan.

---

Fakta: Hönökonferensen

  • Den här veckan (2–10 juli) pågår Hönökonferensen i Göteborgs skärgård. Veckan arrangeras av Hönö missionsförsamling.
  • Varje hålls bibelstudier med antingen pastorn Sara Spencer eller teologen Stefan Gustavsson. Efter varje bibelstudium får unga vuxna en frågestund med bibelstudiehållarna.

---

Fler artiklar för dig