Nyheter

Pingstkyrka deltar i sökandet efter försvunnen 61-åring

“Ber och hoppas på en ljus avslutning på den här situationen”, säger Carl-Henric Jaktlund, församlingsledare i Pingstkyrkan i Falköping

En 61-årig man har varit försvunnen i Falköping sedan i tisdags. Polisen misstänker brott i samband med försvinnandet. Pingstförsamlingen på orten uppmanar nu till bön, samtidigt som en stor sökinsats pågår.

Mannen lämnade sitt hem i Falköping på tisdagseftermiddagen och har sedan dess inte återvänt.

Hans hemförsamling Pingstkyrkan i Falköping beskriver honom som “en sedan många år älskad församlingsmedlem”. På fredagskvällen bjöd församlingen in till en bönesamling tillsammans med två andra församlingar på orten. Samtidigt välkomnas ”alla övriga, vem du än är” som vill delta i bönen för den försvunne mannen att göra det.

Stor sökinsats pågår

Den ideella organisationen Missing people genomför just nu en stor sökinsats efter mannen. Mellan 130 och 150 volontärer har de senaste dagarna deltagit i sökandet.

– En stor del av dem kommer från mannens hemförsamling, men sedan finns det också många som kommer från allmänheten i Falköping och inte känner mannen, säger Robert Johansson, verksamhetsledare för Missing People i Skaraborg, till Dagen.

Efter lördagens sökinsats beskriver Carl-Henric Jaktlund, församlingsledare i Pingstkyrkan i Falköping, en känsla av både hopplöshet och hopp.

– Vi försöker göra allt vi kan i det mänskliga, och sedan tror vi att det även finns andra påverkansvägar genom bön. Vi ber och hoppas att någon av vägarna eller båda sammantaget leder till en ljus avslutning på den här situationen, säger han.

Misstänkt brott

Kammaråklagare Jakob Holmberg.

Polisens utredningsarbete efter mannens försvinnande har lett fram till en brottsmisstanke mot en 47-årig kvinna i Falköping. Hon anhölls på onsdagen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till utpressning.

Sedan dess har brottsmisstanken mot kvinnan stärkts, men på fredagen släpptes hon fri fot. Någon häktningsgrund finns inte eftersom kvinnan inte bedöms kunna fortsätta med det misstänkta brottet, uppger åklagaren Jakob Holmberg för Dagen via Åklagarmyndighetens presstjänst.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig